Wie zijn wij

Buurtwacht Nijrees is gestart op in 2013. Naar aanleiding van een serie inbraken in de wijk Nijrees hebben enkele inwoners de handen ineengeslagen en hebben de aanzet gegeven tot “Buurtwacht 2.0” Een WhatsApp Buurtpreventiegroepen in de buurt het Nijrees, wanneer het eerder donker wordt of tijdens een vakantieperiode neemt het aantal inbraken vaak toe. Door als gemeenschap via WhatsApp met elkaar in verbinding te staan kan er sneller gereageerd worden bij een vermoeden van onraad. De politie kan de extra ogen en oren goed gebruiken. Dit geldt natuurlijk ook voor allerlei andere misdrijven.

Ook helpt de website startende groepen, beheerders en leden op weg met de eerste stappen op het WhatsApp Buurtpreventie pad.

In Tilburg en Ede was men al geruime tijd bezig met het opzetten van een heldere WhatsApp Buurtpreventie structuur inclusief een duidelijke set regels. In Ede heeft men de SAAR (Signaleer-Alarmeer-App-Reageer) methodiek ontwikkeld. De SAAR methodiek is inmiddels landelijk geaccepteerd als landelijke richtlijn waar het WhatsApp Buurtpreventie betreft.

Naar dit voorbeeld is deze website en zijn onze app groepen tot stand gekomen.

  • 2013

    Buurtwacht Nijrees

    Naar aanleiding van een serie inbraken in de wijk Nijrees hebben enkele inwoners de handen ineengeslagen en hebben de aanzet gegeven tot “Buurtwacht 2.0”. Een WhatsApp buurtpreventiegroep. Wanneer het eerder donker wordt of tijdens een vakantieperiode neemt het aantal inbraken vaak toe. Door als gemeenschap via WhatsApp met elkaar in verbinding te staan kan er sneller gereageerd worden bij een vermoeden van onraad. De politie kan de extra ogen en oren goed gebruiken. Dit geldt natuurlijk ook voor allerlei andere misdrijven.

  • 2016

    Buurtpreventie Almelo

”Harberink benadrukt dat de whatsappgroep slechts één van de middelen is om inbraken terug te dringen. Volgens de wijkagent valt er op het gebied van preventie nog veel te winnen. “Lang niet alle woningen zijn voorzien van hang- en sluitwerk met het politiekeurmerk. Dit zorgt juist voor de vertraging waar inbrekers een hekel aan hebben. Helemaal in een wijk waar de politie via social media samenwerkt met alerte bewoners.”

Melanie Harberink
Wijkagent Nijrees, Politie Almelo

Wil je de projecten en makers op ons platform steunen?